Wegenbelasting berekenen op kenteken

Rekentool Wegenbelasting berekenen op kenteken.

U kunt hier gratis, online en eenvoudig uw wegenbelasting berekenen op kenteken.  Om dat uit te voeren haalt u eerst de gegevens voertuig via kenteken  op. U noteert daarbij de relevante gegevens: type voertuig, gewicht, en soort brandstof. Vervolgens komt u terug naar deze pagina waar u deze gegevens invult waarna wij meteen voor u uw wegenbelasting berekenen.

Als u alle relevante gegevens invult verschijnt er vanzelf een knop "Berekenen". Na klikken op die knop krijgt u daaronder de resultaten van het wegenbelasting berekenen op kenteken per kwartaal en per jaar. Bij het bedrag per jaar is de korting, die u van de belastingdienst krijgt indien u per jaar betaald, al meegeteld. Indien u zelf het gewicht moet intypen dient u op Enter te drukken na het intypen van het gewicht om de Berekenen knop zichtbaar te maken.

Let op! Wij hanteren reeds de nieuwe tarieven voor 2013!

U kunt hier zelf kiezen van welk jaar u de tarieven wilt gebruiken. Het scherm staat standaard ingesteld op de nieuwe tarieven van 2013. Indien u echter nog de tarieven van 2011 of 2012 wilt berekenen omdat u uw aangifte van 2011 of 2012 in orde wilt maken, dient u voor dat u op de 'Bereken' knop klikt eerst boven aan het rekenscherm het jaar te wijzigen in 2011 of 2012.

Tip: indien u een berekening heeft uitgevoerd, kunt u handig de bedragen per jaar vergelijken door alleen het jaar te wijzigen en weer op de Bereken knop te klikken!


Kies van welk jaar u het tarief wilt gebruiken:  
 Soort auto: